Aquí comença Reorientats, un blog destinat a aproximar l’actualitat i els temes de debat més candents de l’Orient Mitjà al públic català. El blog neix amb la intenció de proporcionar anàlisi i comentari dels principals processos que avui afecten a l’Orient Mitjà: el conflicte a Síria, l’ascens de l’Estat Islàmic, les seves conseqüències a nivell local i regional, el paper del Golf i Turquia, o la pugna Iran-Arabia Saudita per al control de l’agenda regional. Des d’aspectes històrics, fins a crònica d’actualitat, Reorientats té la voluntat d’aportar un gra de sorra a l’existent xarxa d’institucions, blogs, i pàgines d’opinió del nostre país envers l’Orient Mitjà. Amb la màxima voluntat de didactisme i claredat, Reorientats busca fomentar i intensificar els punts de connexió de la societat catalana amb una regió del món aparentment obscura per a molts.

Sigueu-hi tots benvinguts!

“Per a algú que intenti entendre les diferents realitats d’avui dia,                      l’especificitat de les religions, de les ètnies i de les cultures
és una noció útil però difícil de manegar.
Si es deixa de banda, no s’entenen els matisos;                                              si s’hi dóna massa importància, no s’entén l’essencial”.

Un món desajustat – Amin Maalouf