Gairebé 10.000 civils iraquians han mort i més de 17.000 han quedat ferits durant l’ofensiva de l’Estat Islàmic només a l’Iraq. Són dades d’un informe conjunt de l’Alt Comissionat de Nacions Unides per als Drets Humans i de la Missió de l’ONU al país que s’han publicat avui i que podrien constituir crims contra la humanitat i crims de guerra. Aquesta tarda volem parlar de l’Estat Islàmic. Del seu poder. Dels seus avanços a Iraq i Síria. De com governen el territori que conquereixen. De quina manera l’Aliança organitzada pels Estats Units li està fent front, malgrat les contradiccions internes. I de si té final, aquesta guerra. I ho farem amb el politòleg Gabriel Garroum, autor d’una tesi sobre la governança de l’Estat Islàmic a la població siriana de Raqqa, i també amb el corresponsal de La Vanguardia a Orient Mitjà, Tomàs Alcoverro.

 

http://www.rac1.org/versio/blog/el-naixement-dun-gegant/